عکس داخل مسجد آبی استانبول و اطلاعات مهم
استانبول یکی از توریستی ترین شهرهای ترکیه است.استانبول علاوه بر مدرن بودن جاذبه های تاریخی متنوعی را در بر دارد که نشانگر فرهنگ، تاریخ و معنویت است.یکی از جاذبه های تاریخی استانبول مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) می باشد که به دلیل وجود کاشی های آبی رنگ به مسجد آبی سلطان احمد به شهرت رسیده است.مسجد سلطان احمد دارای 5 گنبد اصلی، 8 گنبد فرعی و 6 مناره است، در معماری خاص این جاذبه تاریخی از سنگ های مرمر درخشان ، گرانیت قرمز و… استفاده شده است که جلوه ایی مسحور کننده ایی را نمایان میکند.
بخش های مختلف مسجد آبی استانبول ( مسجد سلطان احمد)
عمارت سلطان احمد
یکی از بخش های حیرت انگیز این مکان تاریخی عمارت سلطان احمد می باشد که اهمیت بسیار بالایی دارد.عمارت سلطان احمد در گوشه شرقی این مسجد واقع شده است که دو ورودی برای بازدید دارد یکی ورودی مستقیم از بیرون و دیگری از حیاط مسجد است. این عمارت داری دو اتاق کوچک برای استراحت و در طبقه بالا لژ سلطان قرار دارد. با طراحی خاصی همچون کاشی هایی از جنس طلا، ستون های مرمرین و محرابی که با ایات طلا کار شده از جذاب ترین قسمت های این قصر می باشد.
شبستان مسجد آبی
شبستان مسجد آبی یکی از حیرت انگیزترین قسمت های این مجموعه می باشد که در قلب این مسجد واقع است. در شبستان این مسجد شاهد کاشی های سنتی، فرش های باشکوه، کاشی های دست ساز( حدود 23 هزار) و 260 پنجره سنگی هستیم. خوشنویسی های داخل این شبستان ایاتی از قران و اسامی پادشاهان عثمانی که از باشکوه ترین خوشنویسی های قرن است.
لوستر های بزرگ و خیره کننده مسجد آبی
لوسترهای شمعدانی منحصر به فردی برای روشنایی فراوان در مسجد آبی سلطان احمد استفاده شده است که این لوستر ها با جواهرات و نگین های باشکوهی طراحی شده است، این لوستر ها علاوه بر روشنایی و جلوه خیره کننده جز آثار هنری و ارزش فرهنگی چاودانه این مسجد به شمار میرود. ناگفته نماند که برای حفاظت، این جواهرات و نگین های ارزشمند به موزه ها منتقل شده است.
حیاط مسجد آبی
در گذشته در حیاط مسجد آبی یک گنبد بزرگ وجود داشت که اکنون به گنبد کوچکتری تبدیل شده است. این حیاط دارای یک آبخوری و ستون های مرمرین است که در حال حاضر این آبخوری خالی است و ابی در آن وجود ندارد اما در راهروی این حیاط شیر هایی برا وضو گرفتن وجود دارد که این راهرو با سقف شیب دار به نمازخانه وصل میشود.
راهنمای بازدید گردشگران مسجد آبی استانبول
مواردی برای بازدید این مکان تاریخی توزیع شده است که قبل از ورود به مسجد آبی باید آن را رعایت کنید:
- از آنجایی که مسجد آبی مکانی برای عبادت است خانم ها باید لباس پوشیده وحجاب مناسب( روسری) داشته باشند و همچنین برای آقایان پوشیدن شلوارک ممنوع است.
- پیش از ورود به مسجد آبی باید کفش هایتان را دربیاورید .
- بهترین زمان بازدید از مسجد ابی صبح می باشد زیرا در نزدیکی ظهر شلوغ تر است و زمان برگزاری نماز به مدت 90 دقیقه ورود به مسجد ممنوع است.
- فراموش نشود اگر از این مجموعه عکاسی میکنید حتما از فلش استفاده نکنید.
- هزینه ورودی به این مکان تاریخی و فرهنگی رایگان می باشد.